Novi sjaj starog jezgra Zemuna: Poznat datum završetka rekonstrukcije ulica

Tri ulice u Zemunu biće potpuno rekonstruisane

17.09.2024. 09:20
  • Podeli:
radovi na putu ulicama, beograd, bulevar kralja aleksandra, jkp beograd put, putari - 18 jun 2024 - foto TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ (1)-6671577b46f76.webp Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Beogradu su u toku radovi na rekonstrukciji Beogradske, Davidovićeve i Ulice dr Petra Markovića u starom jezgru Zemuna, koji će trajati do kraja godine, a nakon toga mehanizacija prelazi u Kosovsku i Preradovićevu ulicu, čime će staro jezgro Gradske opštine Zemun dobiti novi sjaj. 

 “Ovim novim projektom u Gradskoj opštini Zemun biće povezan Kej Oslobođenja i Glavna ulici u Zemunu. Radi se na rekonstrukciji pet ulica starog jezgra Zemuna. To su ulice Davidovićeva, Beogradska, dr Petra Markovića, gde su radovi otopočeli pre mesec i po dana, Preradovićeva i Kosovska ulica”, rekao je za Tanjug predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

On je naveo da je suština da se u tim ulicama zameni kompletna instalacija - vodovodna, kanalizaciona i elektromreža, da se uradi rasveta i dodatno ozelenjavanje tih ulica.

Kovačević je rekao da će nakon završetka ove tri ulice početi totalna rekonstrukcija Preradovićeve i Kosovske ulice i da to čini taj ulica koje obuhvataju ovaj projekat. 

 “U narednom periodu u starom jezgru Zemuna mi već imamo pribavljene dozvole za Dubrovačku ulicu, Njegoševu, Karamatinu i posle završetka ovih radova koji će trajati do proleća iduće godine, upravo zbog toga da bismo izbegli gužve i zatvaranje svih ulica, nastaviti i sa ostalim rekonstrukcijama čime ćemo kompletnu desnu stranu gledano iz pravca Glavne ulice iz pravca Beograda završiti novi izgled starog jezgra Zemuna”, rekao je Kovačević. 

Naveo je da su ove tri ulice zatvorene za saobraćaj - Beogradska, Davidovićeva i dr Petra Markovića i da se očekuje da se radovi završe do Nove godine, a da nakon toga počinje rekonstrukcija Preradovićeve i Kosovske, što bi trebalo da bude završeno do proleća iduće godine. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()