Novogodišnje odluke i kako istrajati u njima: Proveravali smo kako da ostvarite sve što ste zacrtali

Kontinuirani rad na sebi je ključan za ostvarivanje ciljeva.

Autor: Tijana Škodrić
10.01.2024. 22:28
  • Podeli:

"Nova godina, novi ja", pa makar i nedelju dana. Ako ste pred Novu godinu izgovorili "od prvog januara menjam..." - mi vas odmah pitamo: 

"Da li ste istrajali u tome?" 

Već deset dana traje 2024. godina, a novogodišnje rezolucije često i kraće od toga. Čovek ima hiljadu želja, pogotovo oko Nove godine. Počinjem da treniram, da štedim, da tražim novi posao... to su realne želje koje zahtevaju disciplinu.

"Ta naša vera i uverenja i želja i istrajnost dovodi do rezultata, a ništa neće doneti samo neka odluka koju napišemo, stavimo negde i zaboravimo da smo ikada napisali. I ono što je važno jeste čitati te ciljeve. Istraživanja pokazuju da oni koji ih čitaju zarađuju devet puta više novca od onih koji ih ne iščitavaju", objašnjava savetnica za lični razvoj i predavač Dragana Bačanek. 

Druga istraživanja kažu da treba da prođe sedam dana da sami odustanemo od cilja. Upravo zato postoji i praznik - "Dan za odbacivanje novogodišnje rezolucije", koji se slavi ili oplakuje 17. januara.

Kontinuirani rad na sebi je ključan za ostvarivanje ciljeva. Uzbuđenje koje osetite kad postavite  želju, odnosno cilj, mnogo govori i o tome da li ćete je realizovati.

"Ako ona vas plaši, ako vam je neverovatna, ako ne verujete u sebe i ne verujete u nju, može da bude kontraproduktivno, jer ćete onda razmišljati jao nemam snage, kako bih to želeo, ali to ne mogu", kaže Bačanek. 

Rad, trud, istrajnost i odgovornost su odlike uspešnih ljudi. Da osetite trenutak i da uživate u sitnicama, jesu odlike srećnijih. Za planske želje postoje i smernice profesionalaca.

"Naći balans, napisati ciljeve za podizanje energije, šta je ono što je u mojoj moći, legnem na vreme, ustanem ranije, da radim na raspoloženju. Vrlo je važno da imamo par tih ciljeva, na koje možemo da utičemo i možda bi treći savet bio da se piše u sadašnjem vremenu i da možete da ih osetite i da ih čitate", poručuje Bačanek.

Srećno i ostvarivanje ciljeva - jer vi to možete. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()