Obeležen Dan planete: Održane radionice za podizanje svesti mladima o očuvanju Zemlje

Koliko će deca znati o ovoj temi u velikoj meri zavisi i od roditelja

Autor: Una Đuričić
21.04.2024. 20:18
  • Podeli:

Kada ste posledji put razmišljali o tome što biste mogli da uradite za našu planetu? Malo je onih koji razmišljaju, a još manje onih koji nešto i urade. Dan planete pruža priliku da osvestimo u kakvom je stanju Zemlja i kako da poboljšamo kvalitet sredine u kojoj živimo. Važno je osvestiti ovu stranu i kod naših najmlađih, jer upravo na njima svet ostaje.

Na radionicama povodom Dana planete, u Beogradskom zoološkom vrtu svi zainteresovani mogli su da nauče nešto više o oprašivanju, divljim pčelama, o otpadu, eko sistemu, i mnogim drugim važnim temama za našu planetu.

"Zaista stvarno neka deca su toliko pitanja postavila, dođu pa pitaju, a šta ovo radi, a čemu ovo služi, a što je ovo ovako, i zaista smo i mi imali priliku da im objasnimo i za pčele i za alge i za biljke i životinje, doneli smo im i kosti, i sada za otpad i slično i zaista ako ništa drugo deca se ne plaše da pitaju i znatiželjna su", kaže za UNU Milica Bojović, članica organizacionog tima za Dan planete.

Koliko će deca znati o ovoj temi u velikoj meri zavisi i od roditelja. Upravo ovakve radionice su prava prilika da oni dovedu svoju decu i zajedno sa njima, nešto i nauče.

"Mislim da je neophodno da se građani informišu šta su to zaista stvari koje su neophodne i na kojima treba da se radi. Prvenstveno mi imamo veliki problem sa zagađenjem, a ono što makar mi možemo da uradimo, to je da smanjimo naš otpad, da ga na adekvatan način odlažemo i da makar time doprinesemo", dodaje Bojović.

Naša uloga u očuvanju zemlje je jako važna. Svaka akcija, ma koliko mala, može imati veliki uticaj. Nije dovoljno da samo razmišljamo o tome kako bismo mogli da sačuvamo našu planetu, već i da preduzmemo konkretne korake.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()