Obezbeđen novac: Besplatni vrtići i knjige za osnovce i srednjoškolce u Beogradu

Gradonačelnik Beograda potvrdio je da će i sledeće godine pred novogodišnje praznike, roditelji dece do 19 godina dobiti vaučere

18.04.2023. 18:14
  • Podeli:
vrtić obdanište pixabay-1664780515829.webp Foto: Pixabay

Grad Beograd obezbedio je novac za svu predškolsku decu koja će biti subvencionisana sa 100 odsto bez obzira na to da li idu u državne ili privatne vrtiće, potvrdio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Obezbedili smo novac bez obzira na to što je u poslednjih nekoliko godina gotovo dupliran broj dece, korisnika predškolskih usluga. Najavili smo to prošle godine kada smo spremali budžet, znači to je nekih pet i po hiljada dinara, što će od sada Grad Beograd sve nadoknađivati“ istakao je Šapić za Pink.

„Predviđeni su i besplatni udžbenici za sve osnovce i srednjoškolce, što je istorijska odluka koja će biti na snazi i narednih školskih godina“ rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda potvrdio je da će i sledeće godine pred novogodišnje praznike, roditelji dece do 19 godina dobiti vaučere u vrednosti od 6.000 dinara.

Šapić je istakao i da je pre nekoliko dana počeo sa radom servisni centar 11-0-11 putem kojeg građani prijavljuju komunalne probleme, dobijaju informacije i daju sugestije radi boljeg funkcionisanja grada, a namera je da se do kraja godine u njega implementiraju sve ustanove u gradu, među kojima su i ustanove kulture i sportski centri.

„Grad Beograd otvorio je Tviter nalog „Servisni centar“, koji je i verifikovan, gde svi mogu uveliko da prijave problem, a planirana je i aplikacija uskoro. Jedina razlika u odnosu na ono što je bilo jeste to da ćete sada, da biste dobili odgovor u roku od 72 sata, morati da se prethodno i registrujete, da ostavite svoje podatke. Verifikacija je neophodna, jer ukoliko neko pošalje lažno obaveštenje, ugrožava sve, šire se lažne informacije, a onda taj mora i da odgovara“, zaključio je Šapić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()