Odbrojavamo "sitno" do Nove godine: UNA je proveravala da li smo već ušli u prazničnu euforiju

Optimizam na prvom mestu - bez obzira da li u ovom decembru vidite samo jelke i irvase ili zapisnike i glasačke kutije

Autor: Jana Jakšić
21.12.2023. 20:45
  • Podeli:

Možda se po prolećnim temperaturama ne bi reklo, ali novogodišnji praznici su iza ćoška. Magičnom danu raduju se i deca i odrasli, a mi smo proverili kakva je atmosfera u Beogradu 10 dana pred Novu godinu. Da li su leteće sanke, Deda Mrazovi i irvasi koji su na svakom ćošku, probudili u Beograđanima prazničnu euforiju ili ove godine ipak preovladava napetost zbog izbora?

Naći savršenu toaletu, zakazati restoran, frizera, šminkera i sve to da bi u Novu godinu ušli kao najbolja verzija sebe. Svaki početak je prilika za postavljanje novih ciljeva i ostvarivanje snova, ali nekima ne prija napetost zbog neizvesne budućnosti.

"Više bes nego novogodišnja atmosfera, ja bar tako osećam", rekla nam je jedna sugrađanka.

Nekada je čak i bes bolji od ravnodušnosti.

"Ne osećam ni jedno ni drugo. Čini mi se da nema više ni one praznične euforije kao prošlih godina, znate i sami da je već od novembra kretalo ludilo oko Nove godine. A nešto i izbori što su bili, kao da su prošli pre šest meseci", kaže naša sagovornica.

Kad smo već kod Nove godine i izbora, naši sugrađani smatraju da nema tu ničeg specijalnog.

"Nova godina nije ništa novo, pogotovo za nas starije. A izbori su jedna normalna pojava, redovna, što bi se tu ubuđivalo", iskren je jedan od ljudi s kojima smo razgovrali.

Možda ne zbog politike, ali uzbuđenje među mladima zbog najluđe noći iz dana u dan raste, što primećuju i oni koji su oko njih.

"Ja radim u školi, omladina se raduje, kolege pripremju doček, svi pričaju gde će da idu, grad je pun turista, uopšte ne volim da razmišljam o izborima", reči su dame kojoj je slavlje bliže od politike.

Slično misle i malo "starija deca":

"Ja sam apolitična tako da izbori, nije to nešto, ja više volim novogodišnje praznike i dete u meni se uvek probudi. I zbog poklona, i zbog ukrasa, i zbog osvetljenja u Beogradu".

"Jesu se umešali izbori u ovo, to je činjenica, ali ja ipak pokušavam da stavim to po strani koliko god da je teško, složićete se sa mnom kao i većina ljudi, ali nekako pokušavamo da napravimo ravnotežu i balans", rekla nam je jedna sagovornica.

Na kraju, jedan od naših sugrađana imao je možda i pravu poruku:

"Ja se osećam vrlo zadovoljno i srećno ti mali nesporazumi to je uvek bilo nije ništa stražno i ništa ne treba da remeti moje raspoloženje i optimizam".

A to je možda i najbolje rešenje. Optimizam na prvom mestu - bez obzira da li u ovom decembru vidite samo jelke i irvase ili zapisnike i glasačke kutije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()