Odlaže se početak železničkog saobraćaja na relaciji Subotica-Segedin

U mađarskom delu pruge nisu potpuno finalizovani završni radovi

20.10.2023. 17:02
  • Podeli:
pruga-zeljeznica-voz-stajaliste-pixabay-2-.jpg Foto: Pixabay

Odlaže se ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja između Subotice i Segedina, koje je bilo najavljeno za 23. oktobar, saopštio je danas Srbija voz.

Razlog za odlaganje ove dugo očekivane železničke veze između dva pogranična grada je u tome što na mađarskom delu pruge još uvek nisu u potpunosti finalizovani završni radovi i sprovedena neophodna testiranja uređaja na samoj pruzi.

"Sa naše strane granice u dogovorenom roku završeni su svi potrebni infrastrukturni radovi i sprovedena sva neophodna testiranja kako bi voz koji tako dugo čekamo ponovo prevozio putnike od Subotice do Segedina. Obaveštavamo javnost i putnike da se početak saobraćaja odlaže. Sa kompanijom Infrastruktura železnice Srbije preduzeli smo i radove na uređivanju privremene železničke stanice Teretna u Subotici kako bi putnici u ponedeljak mogli da se vozom zapute ka Segedinu, za šta među građanima Srbije vlada veliko interesovanje", rekao je v.d. direktor Srbija voza Ivan Bulajić.

U toj kompaniji su uvereni da nećemo dugo čekati i da će se već u novembru uspostaviti železnički saobraćaj na ovoj relaciji. 

"Sigurni smo i u brzinu i stručnost naših mađarskih kolega koji posvećeno i danonoćno rade na tome da svi tehnički i bezbednosni uslovi budu ispunjeni kako bi voz ponovo povezao naša dva pogranična grada. Putnike molimo za još malo strpljenja i razumevanja", kaže Bulajić.

Kapitalni i sveobuhvatni radovi na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta započeti su u oktobru 2021. godine, a podrazumevali su i potpuno uklanjanje
šina postavljenih 1869. godine. Ova brza pruga projektovana je za brzinu od 120 kilometara na čas za putnički, i 80 kilometara na čas za teretni saobraćaj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()