Održan još jedan protest ispred redakcije Informera

Učesnici protesta su zahtevali i da nasilje nad ženama prestane, kao i da mediji poštuju novinarski kodeks

07.10.2022. 20:33
  • Podeli:
Informer_protest_Foto Facebook Ženska solidarnost-1665169357925.webp Foto: Facebook / Ženska solidarnost

Ispred redakcije Informera na Terazijama, u Beogradu, održan je još jedan protestni skup na poziv udruženja "Ženska solidarnost", u znak protesta zbog intervjua sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem koji je taj tabloid obajvio.

Učesnici protesta su prošetali do Trga Nikole Pašića. Okupljeni su zahtevali i da nasilje nad ženama prestane, kao i da mediji poštuju novinarski kodeks.

Okupljeni su tražili da intervju bude obrisan sa svih portala i da se formira registar silovatelja i nasilnika nad ženama.

Ovo je treći protest ispred redakcije Informera, gde su građani protestovali i 28. septembra nakon što je intervju objavljen, kao i 1. oktobra.

Serijski silovatelj Milošević priveden je i određeno mu je zadržavanje zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, nakon što je protiv njega dostavljena krivična prijava od strane dnevnih novina Informer.

Kako je navelo Tužilaštvo, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27. septembra na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()