Održan protest protiv akušerskog nasilja: Solidarnost sa Maricom Mihajlović koja je izgubila bebu

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici je bio privremeno zaustavljen

19.01.2024. 18:38
  • Podeli:
protest protiv akušerskog nasilja ispred ministarstva zdravlja, 19 jan 2024 - foto UNA 4-65aae1a479863.webp Foto: UNA

Ispred Ministarstva održan je protest protiv akušerskog nasilja, nakon što je Marica Mihajlović iz Šida optužila ginekologa-akušera M.M. iz Opšte bolnice u Mitrovici za nasilje, ali i za smrt svoje bebe.

Jelena Riznić iz organizacije Ženska solidarnost poručila je da su se žene okupile večeras ispred Ministarstva zdravlja kako bi izrazile solidarnost sa Maricom Mihailović, koja je optužila ginekologa zbog nasilja prilikom porođaja i gubitka deteta, ali i sa svim ženama koje ponižavaju i izložene su nasilju svakog dana.

"Naši zahtevi sežu dalje od ovog pojedinačnog slučaja... Tražimo od ministarstva i lekarske komore da izvrši nadzor rada porodilišta, ovo nije samo jedna anomalija, i sigurno nije vezana samo za Sremsku Mitrovicu. Zahtevamo, takođe, da izvrše neku vrstu istraživanja šta se desilo u ovom kontrektnom slučaju, kako je došlo do ovoliko propusta. Zahtevamo da se oglasi Zaštitnik građana, govorimo o lekarskom nemaru, o profesionalizmu, a ako govorimo o kršenju ljudskih prava, u tom smislu zahtevamo da se oglasi Zaštitnik građana", poručila je Riznićeva.

Protest je bio i u Sremskoj Mitrovici, gde se nalazi bolnica u kojoj se sve dogodilo.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici je bio privremeno zaustavljen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()