Održana prva Novobeogradska porodična biciklijada: Najzanimljivija trka guralica za mališane

Program na poligonu veštine, otvorili su najmlađi učesnici biciklijade, deca do tri godine, koja su uživala u trci guralica

11.06.2023. 17:21
  • Podeli:

Građani Novog Beograda, svih uzrasta, , uživali su danas su u Parku Ušće, kod spomenika „Večna vatra“, u prvoj „Novobeogradskoj porodičnoj biciklijadi“, saopštila je Informativna služba opštine Novi Beograd. 

Kako se navodi, posle tročasovnog programa posvećenog promociji zdravog stila života i bezbednog učešća u saobraćaju, roditelji i deca su duž Bulevara Nikole Tesle krenuli u zajedničku rekreativnu vožnju biciklima i vratili se na polaznu tačku kod spomenika.

Organizatori manifestacije Gradska opština Novi Beograd, Agencija za bezbednost u saobraćaju, Biciklistički savez Beograda i Sportsko udruženje Tour de Fun, kako se navodi, pobrinili su se da najmlađi na primeren način, kroz predstave „Pažljivko“ i „Malu školu saobraćaja“, nauče osnove bezbednog učešća u saobraćuju. 

Program na poligonu veštine, otvorili su najmlađi učesnici biciklijade, deca do tri godine, koja su uživala u trci guralica, odnosno vožnji bicikla bez pedala. 

Najveća gužva bila je na poligonu za decu do 12 godina, koja su uz bodrenje roditelja i savete profesionalnih biciklista, vozila bicikl sa preprekama, a zatim učestvovala u lutriji na kojoj su mogli sa osvoje pakete opreme za vožnju bicikla, kacige, prsluke i bicikl kao glavnu nagradu.

"Neophodno je da deca nauče, a stariji da se podsete, kako se bezbedno učestvuje u saobraćaju, pa su manifestacije na kojima se okuplja cela porodica, za to, idealna prilika", rekao je predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, dodajući da se nada da će biciklijada postati tradicionalna manifestacija. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()