Oglasili se doktori: Otkriveno stanje povređenih u požaru u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu

Uzrok tragedije i dalje nije poznat

14.12.2023. 08:39
  • Podeli:
Beograd_pozar_Staracki_foto_Instagram Cropped-657a1ff9b6b6b.webp Foto: Instagram/moj_beo_grad_

Petoro povređenih u požaru koji je sinoć izbio u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu, koji su hospitalizovani na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), u stabilnom su stanju.

"Oni su bili izloženi udisanju gasova i bili su u relativno teškom stanju zbog poremećaja disanja. Jedna pacijentkinja je bila intubirana, kasnije je uz terapiju stanje stabilizovano", rekao je za RTS pukovnik dr Toplica Lepić

Uzrok požara koji je sinoć izbio u domu za stara lica u Malom Mokrom Lugu, u kojem su poginule dve osobe, a pet povređeno i prevezeno na VMA, i dalje je nepoznat.

Požar je izbio sinoć oko 19 časova, a vatrogasne ekipe su odmah poslate na teren.

Vatrogasci su evakuisali 73 korisnika doma i osmoro zaposlenih.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je sinoć da je hitna pomoć došla zajedno sa vatrogascima i da su brzo odreagovali. 

"Vatrogasci su sve korisnike na svojim rukama spustili na bezbedno mesto zbog dima", rekla je ona i dodala da će se uzrok smrti dve žrtve znati nakon urađene sudske medicine.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković rekao je da je po stizanju na lice mesta vatrogasaca, za sedam minuta požar lokalizovan i sprečeno je širenje na ostale prostorije.

"Svi su evakuisani na bezbedno mesto, a vatrogasci su na licu mesta ostali do 22.30 časova", naveo je Miković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()