Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu o fotografiji spiska nakon tragedije u "Ribnikaru"

Načelnik PU Beograd pokazao je nakon tragedije fotografiju spiska

02.08.2023. 12:48
  • Podeli:
Veselin Milić foto TANJUG: JADRANKA ILIĆ-64524f2fbff6b.webp Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije zatražila je stav VJT u Beogradu da li se u radnjama načelnika PU Beograd Veselina Milića stiču obeležja krivičnog dela.

Naime, on je nakon tragedije 3. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar", na konferenciji za novinare pokazao fotografiju naknadno pronađenog spiska.

Dopisom od 7. jula Više javno tužilaštvo u Beogradu je obavestilo SUK MUP Srbije da se u radnjama Milića ne stiču elementi nijednog krivičnog dela iz stvarne nadležnosti VJT u Beogradu, već eventualno osnovnog javnog tužilaštva.

VJT u Beogradu je SUK MUP Srbije uputilo da se obrati Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu radi dobijanja informacije da li se u konkretnom slučaju stiču elementi krivičnog dela Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimaka, navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()