Oglasio se Dankin pradeda nakon poligrafa: Otkrio i gde se nalazi brat nestale devojčice

MolE Boga da je ona na snimku

01.04.2024. 14:42
  • Podeli:
danka ilic foto facebook ivana ilic-660441469b71c.webp Foto: Facebook/Ivana Ilic

"Molimo Boga da je Danka na snimku, samo da je živa i zdrava gde god da je, svi se uzdamo u to", sa strepnjom je izgovorio Ivanin deda novinarkama Kurira.

Već sedmi dan nema vesti o dvogodišnjoj devojčici, kobnog 26. mart ujedinila je ne samo meštane Banjskog polja, već i celu Srbiju, kada su svi neumorno delili Dankinu fotografiju u nadi da je neko video.

Deda Dankine majke za svoju unuku kaže da je sve vreme u šoku, kao i to da očigledno nije u stanju da iskaže sve ono što joj leži na duši.

"Teško joj je, kao i svima nama, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je. Danima je noćila ovde, bila je uz porodicu, a policija je obezbeđivala deo kuće, mada sada su otišli za Bor, tamo su sve vreme", kazao je deda za Kurir.

I Dankin pradeda na poligrafu

Naime, on je takođe bio podvrgnut poligrafskom testiranju, koji je, kako kaže, naravno prošao, iz razloga što nema šta da krije i dodaje - cilj je svima isti, da se Danka što pre nađe.

Da podsetimo i na to da Ivana, majka devojčice, nije bila na poligrafu, samo zbog toga što zakon tako nalaže jer je u blagoslovenom stanju i sa svojim suprugom čeka treće dete.

Starije dete, sin koji je bio sa majkom i sestrom kada je ona nestala, i dalje se, kako se saznaje, nalazi kod bake i deke, odnosno Miloševih roditelja koji će o njemu voditi računa sve dok se istraga ne završi.

Inače, kako je ispričao Ivanin deka, imanje u Banjskom polju se vodi na njega, a iako godinama niko ne živi tamo, puno mu je srce bilo što ih ljudi i danas posmatraju kao komšije koje kao da nikada nisu napustile to mesto, te su onda kada im je bilo najpotrebnije, svi izašli na ulice u potragu za malom devojčicom.

"To je moje imanje, ali godinama tamo niko ne živi, povremeno obilazimo, da ne pređe sve u korov, a onaj dan kada se to desilo sa Dankom, svi su došli da pomognu, gledalo se ispod svakog kamena", ispričao je stariji čovek.

Ništa se ne prepušta slučaju

Nakon raščišćavanja na mestu gde je Danka poslednji put viđena, potraga je jutros u ranim jutarnjim časovima bila usmerena u novom pravcu, i to 3,5 kilometra dalje od pojate u Banjskom polju, odnosno ka deponiji na starom banjskom putu.

"Potraga se nastavlja dalje, rejon se ne napušta dok se sve ne završi. Dakle, policija ne prepušta ništa slučaju", rečeno je za Kurir iz MUP-a povodom pojavljivanja kopača i članova Uprave kriminalističke policije na novoj lokaciji gde se potraga nastavila.

S tim da, s druge strane, istraga nastavlja da teče, kako na terenima, tako i u prostorijama policijske stanice, kada je pored saslušavanih roditelja Danke Ilić, sa policijom danas razgovarao i njen ujak, Stefan Dragomirović.

"Članovi porodice periodično dolaze u stanicu, i ne samo po pozivu, već I svojom voljom. Osim roditelja, tu su i ostali koji mogu pomoći u daljoj istrazi, kako bi se slučaj sagledao sa svih aspekata", objasnila je sagovornica.

Naša policija u saradnji sa bečkom, rade na razrešenju slučaja, od momenta kada se pojavio najnoviji trag koji se proverava, a to je snimak iz Beča poslat sa adrese Srbina koji živi u austrijskom glavnom gradu. Dok se neumorno traga za Dankom, Evropolu su takođe dostavljeni svi dostupni podaci, a cela nacija s nestrpljenjem čeka novosti u vezi objavljenog snimka koji se proverava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()