Organizovana humanitarno-sportska manifestacija prikupljanja sredstava za obolelog Viktora (13)

Viktoru je početkom ove godine dijagnostikovan maligni tumor u maloj karlici, a kako bi nastavio komplikovano i skupoceno lečenje u inostranstvu - neophodna mu je pomoć svih nas.

Autor: Lena Sladojević
20.07.2024. 18:35
  • Podeli:

U Osnovnoj školi "Jelena Ćetković" organizovana je humanitarno sportska manifestacija da bi se prikupila sredstva za teško obolelog trinaestogodišnjaka Viktora Miletića. 

Viktoru je početkom ove godine dijagnostikovan maligni tumor u maloj karlici, a kako bi nastavio komplikovano i skupoceno lečenje u inostranstvu - neophodna mu je pomoć svih nas. 

Za Viktorovo bolje sutra okupili su se njegovi vršnjaci, nastavnici, i porodica. Viktorov brat blizanac Veljko nam je objasnio da se za Viktora igra košarka, "između dve vatre", ali i prodaju kafa, kolači, kiflice.

"On nije baš najbolje, da kažemo zbog te bolesti, ali on je srećan, pokušava da bude srećan i ja sam srećan kada ga vidim i nedostaje mi", ističe Veljko Miletić.

Inicijativu da se pokrene ova manifestacija pokrenula je direktorka škole u koju idu blizanci, Ljiljana Ristić. Osmoletka "Jelena Ćetković" je dobro poznata jer je za svako bolesno dete organizovala humanitarne akcije.

"Sada je ovo zadesilo Viktora u vreme letnjeg raspusta kada prosto i nismo imali dovoljno vremena, pošto je hitna situacija, onda smo se svi ovako brzo organizovali da pomognemo Viktoru da se skupe sredstva i da Viktor nastavi lečenje u inostranstvu", ističe direktorka škole LJiljana Ristić.

Viktoru je ovde godine dijagnostikovan maligni tumor u maloj karlici, a cerebralna paraliza mu je dijagnostikovana po rođenju kao posledica krvarenja na mozgu usled komplikacija na prirodnom porođaju. S obzirom na to da se Viktorovo stanje pogoršava, roditelji apeluju na sve da pomognu kroz donacije. 

" Viktor je hronično pod temperaturom i u bolovima što od ležanja, što od tumora koji su se proširili, ali je optimističan i pozitivan, u suštini jako nasmejan, čim bolovi popuste on je stari Viktor samo čeka da krenemo put neke klinike", pojašnjava Viktorova majka Andrea.

Za Viktora se donacije mogu slati i porukom 60 na 3030.

Osim fondacije "Budi human" ljudi dobre volje mogu da pošalju i broj sedam na 3800 preko fondacije "Pokrenimo život". Troškovi takvog lečenja u inostranstvu kreću se od 300.000 do milion evra. Porodica moli sve koji su u mogućnosti da pomognu, kako bi se Viktor što pre vratio bratu i mlađoj sestri. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()