Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić neće ići na sahranu bratu: Sud doneo odluku - oglasio se advokat oca

Njegova majka izjavila je juče da ni sama ne zna gde će biti sahranjen njen sin koji je pomogao bratu da premesti telo Danke Ilić

11.04.2024. 12:49
  • Podeli:
bor selo zlot danka ilić d.d M.M.ATAImages-6617c0292ab0c.webp Foto: M.M./ATAImages

Brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić danas će biti sahranjen na lokalnom groblju u selu Zlot u Boru, a na njegovu sahranu neće doći ni otac ni brat, koji se nalaze u pritvoru. Sahrani će od uže porodice prisustvovati samo majka. 

Njegovom ocu R.D. i bratu D.D sud u Zaječaru nije dozvolio da iz pritvora odu na sahranu D.D.

"Mom klijentu nije dozvoljeno da prisustvuje sahrani sina. On se nalazi u pritvoru pod sumnjom da je pomagao pri uklanjanu dokaza. Branio se ćutanjem u Tužilaštvu. Uložiću žalbu na odluku o pritvoru", rekao je za Telegraf  advokat Nebojša Živanović koji zastupa R.D.

D.D. će biti sahranjen u 14 časova na groblju u selu Zlot, ali ne u porodičnoj grobnici te familije, već na posebnom delu groblja. 

"Raka se kopa na samom kraju groblja, nije porodična grobnica. Ovde će biti sahranjen D.D. Za njega spremamo grob. Neće s njim u crkvu, već će direktno iz Niša da dođu ovde", rekao je jedan od grobara za Kurir.

Njegova majka izjavila je juče da ni sama ne zna gde će biti sahranjen, a umrlica se tek ovog jutra pojavila na tabli u selu i na kapiji kuće.

Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

D.D. je bio uhapšen pod sumnjom da je pomogao osumnjičenima D.D. i S. J. da se otarase tela ubijene Danke Ilić (2), a samo nekoliko sati pred saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru umro je u pritvoru u policiji u Boru. On je preminuo od posledica srčanog udara, a obdukcija je potvrdila da je reč o prirodnoj smrti.

Podsetimo, Danka Ilić je nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom otišla na porodično imanje. Za devojčicom se tragalo devet dana, a onda su 4. aprila osumnjičeni uhapšeni kada su otkrili šta su uradili, nakon što je istraga sužena i lokalizovana na njih dvojicu. Prema hronologiji događaja, devojčica je izašla na ulicu iz dvorišta i radnici vodovoda su je udarili službenim vozilom i u nesvesti stavili u gepek, da bi je suvozač nakon što je došla sebi udavio. Nakon toga su se rešili tela bacivši ga na deponiju, a onda je D.D. uz pomoć brata D.D. i oca R.D premestio telo na nepoznatu lokaciju.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()