Otvorene linije za psihološku pomoć: Objavljeni brojevi telefona na koje se možete javiti

U pucnjavi je ubijeno osam đaka i školski čuvar, a počinilac (14) je uhapšen

03.05.2023. 19:03
  • Podeli:
pucnjava na vračaru reuters-6452926444e20.webp Foto: Reuters

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić istakla je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, da će Institut za mentalno zdravlje „organizovati dve telefonske linije za sve one koji osećaju potrebu za psihološkom podrškom“ i to je realizovano. 

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je u cilju podrške porodicama stradalih u današnjem događaju, nastavnicima i učenicima kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dve telefonske linije: 

  • 0638681757
  • 0638682217

 

Telefoni će biti dostupni, a stručnu podršku će pružati tim psihologa i psihijatara iz Instituta za mentalno zdravlje.

Takođe je na Klinici za psihijatriju UKCS formiran tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno. 

Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju za telefonsku podršku:

  • 0668300854
  •  

Kao i zakazivanje:

  • 011 3662124
  • 063 310723

 

Ministarka zdravlja je još navela da će u svakom Domu zdravlja, pedijatrijskoj ambulanti, školama, biti psiholog kome će deca i roditelji moći da se jave ukoliko imaju problema.

Podsetimo, zločin se dogodio za vreme prvog školskog časa, a dečak (14) je na osnovu jasno isplaniranog plana došao u školu i već na vratima upucao čuvara, a zatim i tri devojčice. Svoju nameru je nastavio u kabinetu za istoriju, gde je ranio nastavnicu i ubio još pet đaka. Nakon toga se prijavio policiji i sačekao hapšenje u dvorištu, a kod sebe je imao dva pištolja i četiri molotovljeva koktela.

Policija je saopštila da je dečak mesec dana planirao zločin i da je imao jasne skice i planove kako će sve izvesti.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()