Padavine stvaraju probleme: Obustavljen železnički saobraćaj na pruzi kod Jagodine

U Jagodini je ranije danas proglašena vanredna situacija.

12.06.2023. 21:03
  • Podeli:
poplave jagodina una (2)-64872ab2a2529.webp Foto: UNA

Zbog naglog rasta reke Lugomir danas je obustavljen železnički saobraćaj na magistralnoj pruzi Beograd-Niš kod Jagodine, rečeno je Tanjugu u Javnom preduzeću Infrastrukture železnice Srbije.

Direktor JP Standard Jagodina Dragan Lukić rekao je za Tanjug da su ekipe tog preduzeća zajedno sa zaposlenima u ŽTP-u, uz pomoć volontera, radili na čišćenju nanosa kod mosta u blizini centra grada, gde inače prolazi železnička pruga. 

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nivo vode je opao za 10-ak centimetara, ali će Štab za vanredne situacije biti u pripravnosti tokom cele noći.  

U Jagodini je ranije danas proglašena vanredna situacija. 

Tokom prošle noći i današnjeg dana palo je 74 litra kiše, a na terenu su konstantno članovi Štaba, zaposleni u ŽTP i Srbija vodama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()