Pantićev advokat: Potvrđeno puštanje iz pritvora; Kurti: Zanima me koji je sudija to dozvolio

Porodica nije još dobila zvaničnu potvrdu o puštanju

28.12.2022. 13:25
  • Podeli:

Nakon što je advokat uhapšenog bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića potvrdio da je Pantić pušten u kućni pritvor, oglasio se i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Kurti izjavio je da je da ga zanima ko je sudija koji je Dejana Pantića pustio u kućni pritvor, jer je, kako kaže, Pantić optužen za terorizam, prenosi Reporteri.

"On ima status pritvorenika, ali je optužen za terorizam. Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem mogao je da bude odveden u bolnicu. Da li je to razumno? Zanima me ko je tužilac koji je doneo takvu odluku", rekao je Kurti.

Advokat potvrdio puštanje Pantića

"Službeno nam je potvrđeno, dobili smo mejl, da je sudski pritvor koji je Dejanu bio izrečen zamenjen kućnim i trajaće po prvobitnom rešenju o pritvoru do 9. januara", rekao je Pantićev advokat Nebojša Vlajić i dodao da će se nakon isteka tog roka o pritvoru ponovo odlučivati.

On je dodao da nema informacija o tome gde se Pantić trenutno nalazi, sem ranijih službenih obaveštenja po mkojima je bio u bazi kosovske policije u blizini administrativnog prelaza na Jarinju.

Vlajić je istakao da je ova odluka veliko olakšanje, pre svega za Pantića i njegovu porodicu.

Porodica još nema informaciju o puštanju

"Nije lako imati člana porodice na mestu gde ga vlast drži, a vi ne znate ni gde je ni šta se sa njim dešava ni u kakvom je zdravstvenom stanju ni da li koristi lekove. Takođe, za Pantića će biti lakše da bude sa svojima i da se na jedan drugačiji način posveti odbrani od ovih lažnih optužbi. Prema tome mi ćemo narednih dana videti šta tu može da se preduzme. Svakako je ovo olakšanje za sve", naglasio je Vlajić.

Naglašava da će naredni postupci odbrane  zavisiti od toga na čemu će insistirati javni tužilac i sud.

"Mi ćemo odbranu prilagoditi njihovim radnjama, a šta će oni učiniti to je u ovom trenutku rano da se kaže", zaključio je Vlajić.

Supruga uhapšenog bivšeg kosovskog policajca Dejana Pantića na KiM, Suzana Pantić, kaže da porodica još nema nikakvu informaciju kada bi on mogao da bude prebačen u kućni pritvor, ali da ga očekuju i da su veoma srećni.

 Kako je kazala, nema nikakvih informacija o drugoj dvojici uhapšenih policajaca, Slađanu Trajkoviću i Marku Adžiću. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()