Penzioneri na udaru prevaranata: PIO fond izdao upozorenje

Iz PIO fonda mole penzionere da obrate dodatnu pažnju i veruju samo proverenim informacijama koje dolaze od penzionog fonda, a ne od telefonskih pozivaoca

12.10.2023. 13:45
  • Podeli:
prijevara-prevara-kartica-telefon-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Svi penzioneri i korisnici drugih prava iz oblasti PIO fonda dobiće povećanje penzija i ostalih prinadležnosti za 5,5 odsto, počev od 1. oktobra 2023. godine, a isplatu uvećanih primanja Fond će realizovati već početkom novembra 2023. godine.

Iz Fonda napominju da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu, s obzirom na to da će se uvećanje obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

Takođe, budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, jer je opšti bod usklađen za isti iznos kao i penzije, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim.

"Skrećemo posebno pažnju da bilo kakvo pozivanje penzionera od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana ... i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice za sebe i svoje naslednike", saopšteno je iz PIO fonda.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()