Počelo potpisivanja ugovora sa Srbima koji su napustili institucije na KiM

Srbi koji su napustili institucije u ovim ugovorima će imati regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje i drugo, a isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru.

17.11.2022. 14:42
  • Podeli:
316045619_496335139198974_8735043516373393031_n-1668692521989.webp Foto: Facebook@Kancelarija za KiM

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas je počelo potpisivanje ugovora između Srbije i Srba koji su napustili prištinske institucije.

"Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na Kosovu i Metohiji koji je izašao iz prištinskih institucija dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države", saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preko koje se odvija ovaj proces.

U saopštenju se navodi da će ovim ugovorima Srbi koji su napustili institucije imati regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje i drugo, a isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru.

"Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe", navodi se u saopštenju.

Srbi zaposleni u prištinskim institucijama napustili su poslednjih nedelja svoje pozicije zbog suspenzije komandira policije Regiona Sever Nenada Đurića kao i odluke o preregistraciji vozila i neformiranja ZSO.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()