Pogledajte kako Vojska Srbije ruši sve pred sobom: Uvek u službi naroda, pa i u borbi protiv snega

Radne grupe Treće i Četvrte brigade kopnene vojske angažovane su na uklanjanju snežnih nanosa

27.11.2023. 17:01
  • Podeli:
vojska srbije, sneg, mećava, snežni nanosi, čišćenje snega - foto Ministarstvo odbrane Republike Srbije 3-6564bbd9abde1.webp Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vojska Srbije je, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć civilnim vlastima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina u našoj zemlji.

Na zahtev štabova za vanredne situacije, inžinjerijske radne grupe Treće i Četvrte brigade kopnene vojske angažovane su na uklanjanju snežnih nanosa sa lokalnih putnih komunikacija na teritoriji opština Babušnica i Vranjska Banja, dok su u Svrljigu angažovani vozači i vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa Elektrodistribucije Srbije koje saniraju oštećenja na trasi elektromreže.

Snage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti, prate situaciju i u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije spremne su da u najkraćem roku reaguju i pomognu građanima u saniranju posledica snežnih padavina angažovanjem ljudstva i mehanizacije.

Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()