Pojačana kontrola saobraćajne policije u zonama pešačkih prelaza: Otkrivaće tri prekršaja

Od oktobra do danas, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su 23 pešaka

16.11.2023. 14:21
  • Podeli:
Pešački prelaz_pješački prijelaz_zebra_Foto Pixabay-1669560177512.webp Foto: Pixabay

Uprava saobraćajne policije u narednom periodu sprovodiće aktivnosti pojačane kontrole u zonama pešačkih prelaza, a akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropuštanja pešaka koji prelaze kolovoz, kao i na nepropisnom preticanju u zonama pešačkih prelaza.

MUP podseća da su od oktobra do danas, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su 23 pešaka, dok je više od 300 pešaka zadobilo teške povrede. Više od četvrtine ovih saobraćajnih nezgoda dogodilo na pešačkom prelazu.

"Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, posebno u zonama pešačkih prelaza. Nepažnja i brzina mogu oduzeti život. Budite odgovorni, sprečite tragedije!", navodi MUP na Instagra stranici.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()