Ponovo radi Lido: Vojska postavila ponton od Zemunskog keja do ostrva

Na pontu 24 časa dežurna posada

19.08.2023. 13:14
  • Podeli:
Lido MO-64e0a4274f2cc.webp Foto: MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Pripadnici pontonirskih jedinica Vojske Srbije ponovo su postavili pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva i građanima omogućili nesmetan pristup dunavskoj plaži Lido, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Most nosivosti 20 tona, sastavljen od 38 plovnih članaka u ukupnoj dužini od 355 metara, ponovo je postavljen pošto su stvoreni uslovi za njegovo bezbedno korišćenje i predat na upotrebu turističkoj organizaciji Gradske opštine Zemun.

Kako bi se obezbedila potpuna bezbednost za sve korisnike mosta tokom 24 časa prisutna je dežurna posada koja je zadužena za bezbednost i održavanje pontonskog mosta. Most će biti u funkciji do kraja kupališne sezone na Lidu, odnosno do 31. avgusta, posle čega sledi njegovo rasklapanje i prevoženje rekom u matični garnizon, navodi se u saopštenju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()