Ponovo radi Ulica otvorenog srca

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti manifestacije postaće deo humanitarne akcije

01.01.2022. 16:25
  • Podeli:
Ulica_otvorenog_srca_Beoinfo3-1664199535316.webp Foto: Beoinfo

Posle ludog novogodišnjeg noćnog provoda na gradskim ulicama, Beograd nastavlja da slavi i ovog jutra ulazak u 2022. godinu! Na potezu od ulica Svetogorske, Makedonske i Takovske tradioconalno se organizuje manifestacija namenjena najmlađim stanovnicima "Ulica otvorenog srca".

Ispred Ateljea 212 sve vrišti od šarenila, crvenih klovnovskih noseva, klince zabavljaju ulični svirači, muzičari, mađioničari, dečji horovi, različiti orkestri.

Organizatori manifestacije, Turistička organizacija Beograd, Opština Stari grad, Grad Beograd i Pozorište Atelje 212, saopštili su da je i ove godine, „Ulica otvorenog srca“ posvećena projektu „Doktori klovnovi“ koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti “Ulice otvorenog srca” postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice.

„Ulica otvorenog srca“ je, kako su podsetili, nastala pre pola veka u „Srpskoj kafani“ kada su glumci pozorišta „Atelje 212“ menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju u normalnim okolnostima prođeviše od 100.000 ljudi.

Inače, Beograd je jedan od retkih metropola u Evropi koja je u Novu godinu ušla sa organizovanim dočekom na otvorenom, ispred Skupštine Srbije, gde je sekunde do 2022. godine odbrojavalo više desetina hiljada građana, stranih turista i gostiju prestonice. Na Sava promenadi upriličen je koncert Gorana Bregovića, spektakularan vatromet i svetlosni performans na višespratnicama Beograda na vodi.

Procene su da je je glavni grad Srbije u novogodišnjoj noći okupio oko 100.000 gostiju. Ovo slavlje na gradskim ulicama nije bio izuzetak, proslava je bilo i u Novom Sadu, Nišu, Boru, na Zlatiboru itd.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()