Poslednji nastavni dan za maturante gimanzija: Počinju pripreme za maturski ispit

Za nedelju dana pridružiće im se i učenici završnih razreda srednjih stručnih škola

24.05.2024. 10:31
  • Podeli:
maturanti ples strahinja aćimović tanjug-66504fdb090e9.webp Foto: Strahinja Aćimović Tanjug

Maturanti gimnazija u Srbiji danas će poslednji put sesti u srednjoškolske klupe jer ima počinje letnji raspust. Iako su na raspustu, njihove se obaveze nastavljaju jer im predstoji polaganje maturskog ispita.

Za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola nastava traje još nedelju dana. Njima je poslednji nastavni dan petak, 31. maja.

I za male maturante, učenike koji završavaju osmi razred, 31. maj je poslednji nastavni dan. Nakon toga očekuju ih pripreme za završni ispit u školama i samo polaganje male mature koja je zakazana za 17, 18. i 19. jun.

Učenici od prvog do sedmog razreda raspuštaju se u petak, 14. juna, a svi ostali srednjoškolci u petak, 21. juna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()