Potraga za devojčicom (2) u Boru trajala čitavu noć: Male Danke nigde nema i dalje

Zbog Dankinog nestanka juče je prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me"

27.03.2024. 07:03
  • Podeli:
nestala danka facebook jovana dragomirović-660304ca4c3b4.webp Foto: Facebook Jovana Dragomirovic

Nestala devojčica Danka Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi od utorka oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora dok se igrala sa majkom i bratom, nije nađena ni posle celonoćne potrage. 

Zbog Dankinog nestanka juče je prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me", poznatiji kao "amber alert", a od juče za devojčicom tragaju policija, vatrogasci-spasioci, Gorska služba spasavanja, lovci i brojni građani.

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na sreću prestala, iako je tokom celog dana otežavala potragu. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja. Nekoliko minuta vožnje od mesta nestanka je Borsko jezero, što je posebna briga za spasioce.

U Banjsko polje je sinoć došao i Bratislav Gašić, ministar policije, kao i pojačanje u vidu pripadnika Žandarmerije koji su zamenili kolege iscrpljene višesatnom potragom za nestalom Dankom Ilić.

Kako je nestala Danka Ilić?

Kako je majka devojčice objasnila za "Blic" na početku potrage, ona je bila sa decom u Banjskom polju kada je Danka nestala, a u tom trenutku je devojčica na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i vezanu kosu.

Foto: MUP

"Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu", rekla je uplašena majka za "Blic".

Na teren su izašli policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Policija je dovela i pse tragače, a podignut je bio i dron koji je snimao šumu iznad prigradskog naselja. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice.

Teren od 6-7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, međutim, Danke nije bilo nigde. Policija koja je sinoć po kiši pretraživala teren u potrazi za Dankom zamolila je okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim detetom.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je sprovodila i sve ostale operativne postupke, saslušavanje sumnjivih lica i ispitivanje brojnih okolnosti vezane za nestanak ove devojčice.

Podsetimo, Danka je devojčica smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()