Povraćanje i dijareja u hotelu u Krupnju: Poznato zdravstveno stanje dece koja su na pripremama

U trenutku prijave prvog slučaja u hotelu je boravilo 125 dece sa trenerima, kao i nekoliko gostiju

18.08.2024. 17:17
  • Podeli:
Hitna pomoć shutterstock-6464a965a53db.webp Foto: Shutterstock

Nijedno od dece u hotelu Grand u Krupnju koja su se požalila na stomačne tegobe nije hospitalizovano, a situacija je pod kontrolom, saznaje Tanjug. Odmah po prijavi, timovi Zavoda za javno zdravlje Šabac, započeli su redovan nadzor i naložili vanredni sanitarni nadzor u ovom objektu.

Ekipe Zavoda proveravaju higijensku i zdravstvenu ispravnost hrane, vode i uslova u kojima borave deca u hotelu Grand.

Prvi slučaj povraćanja i dijareje kod dece i trenera prijavljen je juče ujutro kod jedne grupe mališana, a popodne kod druge.

Reč je o deci uzrasta od pet do 16 godina iz Srbije i inostranstva koji u hotelu borave na sportskim pripremema. Deci je uveden dijetetski režim ishrane, a danas se svi dobro osećaju.

U trenutku prijave prvog slučaja u hotelu je boravilo 125 dece sa trenerima, kao i nekoliko gostiju. Neki od njih rekli su da su slične tegobe imali i dan pre dolaska u Krupanj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()