Preminuo psihijatar Jovan Marić

Tužne vesti

14.11.2023. 10:27
  • Podeli:
jovan marić ata-65533d4be573f.webp Foto: M. M./ATAImages

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić je preminuo u 82 godini.

"S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava", navodi se u čitulji koju je objavio kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS.

Jovan Marić tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik je dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()