Pretnja masakrom u Subotici: UNA je posetila školu u kojoj je đak najavio likvidaciju celog razreda

Viši sud zakazao je ročište protiv dečaka, ali pošto je on maloletan javnost će biti isključena iz njega

Autor: Zvonko Ninkov
26.01.2024. 19:45
  • Podeli:

Protiv učenika osmog razreda Osnovne škole "Sečenji Ištvan" iz Subotice pokrenut je pripremni postupak zbog sumnje za ugrožavanje sigurnosti učenika i nastavnika te škole. Podsećamo, osumnjičeni đak je pretio da će pobiti čitavo svoje odeljenje i dva nastavnika škole.

Ipak, spokoj se vratio u školu u Subotici posle odluke da se dečak koji je pretio vršnjacima suspenduje i udalji sa nastave. Posle pokretanja postupka protiv njega u Višem sudu u Subotici, ostala deca sada bezbrižnije pohađaju nastavu.

Roditelji su izašli na protest i kažu da im i dalje nije svejedno, a naši sagovornici su istakli da je sve to zabranjivajuće, izražavajući ipak nadu da će se sve što pre rešiti.

"Svi smo mi izašli zbog njih. Taj mali je, ja ga znam od malih nogu. On mora lekove da uzima, mora sve da uzima, ali verovatno da ih nije uzimao. Verovatno mu je došlo tih pet minuta... ", kaže nam jedan od sagovornika.

Za problem dečaka Savet roditelja znao je od ranije jer je fizički napadao drugare i pretio im, ali je bilo razumevanja za njegovo stanje. Ipak, njegova najava likvidacije čitavog razreda, naročito posle masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navela je roditelje da organizuju protest.

"Svi su došli da pokažu da žele da čuju šta će da se desi. Ja sam bila na Savetu i direktorka je sasvim bila korektna i čitava stručna služba, tako da ja mislim da će to biti okej. I roditelji su, onako, dosta fleksibilni. Zabrinuti naravno jesu, ali mislim da bi svi generalno pomogli tom detetu", kaže Monika Alnaši, član Saveta roditelja.

Viši sud zakazao je ročište protiv dečaka, ali pošto je on maloletan javnost će biti isključena iz njega. 

Direktorka škole Kristina Antal Dinčić rekla nam je da posle odluke suda da pokrene postupak i zakaže ročište protiv učenika ove škole, nema šta više da doda, te da zbog toga neće davati nikakve izjave. 

Sa druge strane, pomenula je da je prethodnih dana škola preduzela sve mere i aktivnosti kako bi se đaci osećali bezbedno. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()