Problemi za stanare Preševske ulice u Beogradu: Obrušava se zemlja zbog izgradnje nove zgrade

Na gradilištu nismo zatekli ni radnike ni mašine.

Autor: Una Đuričić
14.04.2024. 21:34
  • Podeli:

Gradilište na Zvezdari zatvoreno je nakon što je došlo do obrušavanja delova trotoara i zemlje usled nedovoljno obezbeđene temeljne jame. U opasnosti su bili i stanari obližnjih zgrada koji se i dalje ne osećaju bezbedno. 

Radovi na broju 43 započeli su prvog februara. Planirano je da se uradi stambeni objekat, a investitor radova je firma Inprus. Gradilište je od urušavanja, obavijeno crvenom trakom, urušeni su delovi trotoara, i popucale su stepenice obližnjih zgrada.

"Poslednjih 15, 20 dana je pozvana građevinska inspekcija, pre toga nije, upozoravani su od nekog komšiluka koji su građevinske struke da će se desiti katastrofa, pokrenuto je klizište. Vidljiva su oštećenja na ovoj zgradi broj 76, nekoliko porodica romske nacionalnosti koji imaju privremeni smeštaj su takođe ugroženi!", objašnjava stanar obližnje zgrade Milan Lazić.

U zgradi broj 76 popucali su noseći zidovi na skoro svim sobama kao i stepenice, a stanari se i dalje ne osećaju bezbedno.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju gradske uprave Beograda Denis Radivojević zatvorio je gradilište. Rešenjem je obrazloženo da je došlo do oštećenja, napuknuća na potpornom zidu do Preševske ulice, i da je potrebno obustaviti sve radove, sem radova na zaštiti iskopa i temeljne jame.

"U petak popodne su dobili da se hitno sanira to. Oni su otkopali ovo da bi svoje šipove i svoj potporni zid rasteretili, međutim od petka do danas se i dalje ništa ne radi", kaže Lazić.

Na gradilištu nismo zatekli ni radnike ni mašine. Prema rečima stanara, od kada je pokrenuto klizište i prve intervencije u petak, niko nije došao da zaštiti iskop, što je dužnost investitora sa kojima nismo uspeli da stupimo u kontakt. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()