Protest građana povodom dve velike tragedije: "Srbija protiv nasilja"

Protest će biti organizovan bez govora i obraćanja organizatora

08.05.2023. 18:23
  • Podeli:

Građani, kao i predstavnici opozicije okupili su se ispred Skupštine Srbije kako bi protestovali povodom dve velike tragedije koje su se desile prošle sedmice.

Kako je ranije najavljeno, na skupu će biti pročitani zahtevi, za šta vlast ima rok do petka, 12. maja da ih ispuni. 

Građani su blokirali saobraćaj ispred Skupštine Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, protest "Srbija protiv nasilja" biće organizovan bez govora i obraćanja organizatora i uz najveće poštovanje i saosećanje sa bolom koju svi osećamo zbog ovih nezapamćenih tragedija.

Kako se nezvanično saznaje poslanici mirna šetnja će ići preko Trga Nikole Pašića i ulica Kralja Milana i Kneza Miloša do zgrade Vlade.

Ispred Skupštine su se okupili predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i potpredsednica Sanda Rašković Ivić, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, kao i Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik stranke Zajedno.

Skupu "Srbija protiv nasilja", organizovanom povodom tragedija u Beogradu i Mladenovcu, osim opozicionih lidera, prisustvuju i glavni i odgovorni urednik "Tabloida" Milovan Brkić, zatim Pjotr Nikitin, iz pro-ukrajinske organizacije "Čini dobro", kao i Dejan Zlatanović, osnivač i urednik internet portala "Srbin.info".

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()