Protest 'Srbija protiv nasilja': Okončana četvorosatna blokada Gazele

Povod za okupljanje bio je nedavno usvojen Zakon o planiranju i izgradnji

05.08.2023. 22:10
  • Podeli:
Protest Srbija protiv nasilja_Gazela blokada_Foto Tanjug_Tara Radovanović-64ceb1bbe36f5.webp Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Na mostu Gazela, koji je večeras bio blokiran četiri sata, završen je 14. protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije. Saobraćaj na autoputu je uspostavljen u oba smera.

Na Gazeli je do kraja ostao samo mali broj učesnika protesta, jer su se prethodno oni koji su krenuli u šetnju od Skupštine, razišli pre 22.00 sata.

Saobraćaj je nešto ranije normalizovan i kod Doma Narodne skupštine, gde je oko 19.30 časova počelo okupljanje učesnika protesta.

Povod za okupljanje bio je, kako su naveli organizatori protesta, nedavno usvojen Zakon o planiranju i izgradnji.

Protest je večeras bio organizovan na dve lokacije. Prvo je grupa od desetak ekoloških aktivista blokirala međunarodnu saobraćajnicu, a potom je protesti skup počeo kod Narodne skupštine.

Građani su se potom, posle protestne šetnje, pridružili ekološkim aktivistima na mostu Gazela u blokadi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()