Protest u Beogradu: Radnici komunalnih sistema protiv osnivanja dva nova preduzeća

Reč je o preduzećima 'Naplata prevozne usluge Beograda' koje se osniva u cilju efikasnije organizacije prodaje karata za prevoza i 'Beograd park' koje će se baviti uređenjem parkova

28.09.2022. 10:35
  • Podeli:
Protest_radnici_komunalna preduzeća_Beograd_Skupština grada_Foto Tanjug Vladimir Sporčić-1664354141319.webp Foto: Tanjug / Vladimir Sporčić

Uoči početka današnje sednice Skupštine grada Beograda, predstavnici komunalnih sistema Beograda okupili su se ispred gradske uprave kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, osnivanja dva nova preduzeća u Beogradu i nedostatka dijaloga sa predstavnicima sadašnje gradske vlasti.

Oni su se okupili ispred zgrade Skupštine, sviraju u pištaljke, drže zastave Srbije i platna sa obeležjima GSP-a Beograd i Saveza samostalnih sindikata Srbije, a sa manjeg kamiona postavljenog u neposrednoj blizini ulaza u gradski parlament pušta se muzika.

Učesnici protesta kažu da su prekršene su četiri odredbe Koletivnog ugovora za Grad Beograd.

U holu gradskog parlamenta u toku su konferencije za medije odbornika iz više odborničkih  grupa koji kritikuju što će se na dnevnom redu gradskog parlamenta naći predlog rebalans budžeta, ali i odluka o osnivanju dva nova preduzeća.

Reč je o preduzeću "Naplata prevozne usluge Beograda" koje se, kako su ranije najavili gradski čelnici, osniva u cilju efikasnije organizacije prodaje karata, naplate usluga prevoza i kontrole voznih isprava u javnom gradskom prevozu i preduzeće koje će se zvati "Beograd park", a koje će se baviti uređenjem parkova na teritoriji 10 gradskih opština.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()