Protest 'Ženske solidarnosti': Bunt protiv nasilja nad ženama i diskriminacije

Članice "Ženske solidarnosti" poručile su sa petog po redu protesta da "nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen" i da će nastaviti da se bore protiv svakog vida nasilja nad ženama.

01.11.2022. 20:05
  • Podeli:

"Besne žene peti put, a biće toga još", jedna je od poruka sa novog protesta protiv "Inofrmera" koji je 1. novembra održan ispred redakcije lista zbog intervjua sa višestrukim silovateljem.

Protesti u organizaciji neformalnog udruženja "Ženska solidarnost" počeli su krajem septembra kada je Informer objavio intervju sa višestrukim silovateljem, a pretvorili su se u bunt protiv nasilja nad ženama i diskriminacije.

Članice "Ženske solidarnosti" poručile su sa petog po redu protesta da "nijedan od njihovih zahteva nije ispunjen" i da će nastaviti da se bore protiv svakog vida nasilja nad ženama.

Učesnice i učesnici protesta traže povlačenje intervjua sa višestrukim slovateljem sa interneta i donošenje zakona o registru i nadzoru silovatelja.

Traži se i obustava državnog finansiranja medija koji neetički izveštavaju o nasilju, te praćenje Smernica za medijsko izveštavanje o nasilju prema ženama.

Učesnice su na protestu nosile transparente protiv nasilja nad ženama: "Besne smo i dalje", "Vlast i mediji promovišu nasilje", "Ko neće da nas čuje moraće", "Nije tragedija nego ubistvo".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()