'Prvi ovakav zemljotres u poslednjih 15 godina': Seizmološkinja o jakom potresu u Srbiji

Ona je objasnila da pojava zemljotresa u okolini Svilajnca nije čudna

03.12.2023. 10:30
  • Podeli:
Zemljotres_Profimedia-644fdefbe960c.webp Foto: Profimeadia

Jak zemljotres od 3,8 stepena po Rihterovoj skali pogodio je jutros oko 9,30 sati Markovac, a kako za Telegraf.rs kaže seizmološkinja Slavica Radovanović, ovakav potres na tom području nije zabeležen čak 15 godina.

Ona je objasnila da pojava zemljotresa u okolini Svilajnca nije čudna jer ga dugo nije bilo.

"To nije ništa čudno, zemljotres ove jačine sigurno se nije javio na tom području nekih 15 godina. Toliko dugo", pojasnila je ona za pomenuti portal.

Podsetimo, zemljotres se jako osetio u Svilajncu, a meštani su javili da je "nešto samo puklo, a onda počelo da se ljulja".

Potres se dobro osetio i u Petrovcu na Mlavi, a treslo je čak i u susednoj Bugarskoj.

"Dobro nas je prodrmalo ovde u Lomu", svedoče stanovnici Bugarske, koji žive na oko 130 kilometara od epicentra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()