Prvi 'pravi' letnji dan izmamio brojne kupače na Adu Ciganliju, iako sezona još nije počela

JP Ada Ciganlija apeluje se na sve posetioce Ade da se ponašaju odgovorno i ne ugrožavaju svoje zdravlje i život ulaskom u Savsko jezero pre zvaničnog otvaranja sezone

Autor: Nikola Vujović
18.06.2023. 20:19
  • Podeli:

Početak sezone kupanja na Adi Ciganliji bio je predviđen za 16. jun, ali je odložen usled nestabilnih vremenskih prilika. Zato su ovaj, prvi "pravi" letnji dan ove godine, mnogi su očekivano proveli na Adi.

Tamo je bila i UNA. Proveravali smo da li Beograđani poštuju zvanično odlaganje sezone kupanja. I naravno, slika se nije mnogo razlikovala od onih tokom prethodnih godina.

Iz javnog preduzeća Ada Ciganlija poručuju da početak kupališne sezone podrazumeva ispunjenje nekoliko faktora. Na prvom mestu, dostizanje odgovarajuće temperature vode u Savskom jezeru, ali i poštovanje niza bezbednosnih mera.

Kada svi parametri budu odgovarajući, to preduzeće će, najverovatnije početkom naredne nedelje, obavestiti javnost o tačnom datumu otvaranja kupališne sezone.

Radi celokupne bezbednosti apeluje se na sve posetioce Ade da se ponašaju odgovorno i ne ugrožavaju svoje zdravlje i život ulaskom u Savsko jezero pre zvaničnog otvaranja sezone.

Ipak, ekipa UNE je na Adi zatekla sliku koja baš i ne odgovara zvaničnim savetima i preporukama.

Činjenica je da su Beograđani jedva dočekali kraj nestabilnog vremena i početak sunčanog leta, ali na Adi još uvek nema dozvole za kupanje, nema ni spasilaca, ni dežurnih službi.

Na prestanak kiše čekali smo od 26.maja, pa je i razumljivo da je beogradsko jezero i više nego primamljivo. Ipak naš savet je da se strpite još samo nekoliko dana do početka zvanične sezone kada će i spasioci biti na svojim radnim mestima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()