Prvi snimak Marka Miloševića nakon 20 godina: Pojavio se na otkrivanju spomenika Slobi u Moskvi

Marko Milošević se pojavio na otkrivanju spomenika Slobodanu Miloševiću u Moskvi

14.06.2023. 11:25
  • Podeli:
marko milošević profimedia-0018013005-648987183ac26.webp Foto: Profimedia

U javnost je procureo snimak Marka Miloševića, sina bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića, 20 godina otkako se poslednji put pojavio u medijima.

Milošević je snimljen prilikom otkrivanja spomenika Slobodanu Miloševiću u Moskvi, i to u društvu vođe motociklističke grupe "Noćni vukovi" Aleksandra Zaldastanova.

Snimak traje manje od minut, a Zaldastanov na njemu najavljuje Marka Miloševića.

"Kao što je ovde na tablici napisano, mi smo, nažalost, bili proba onoga što se dogodilo sa Rusijom i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenski ratovi su to isto, samo je sada u Ukrajini - ubrzana varijanta. Mi smo nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu", rekao je Milošević, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo "Srbina čuva slava!".

Marko Milošević se, shodno godinama, prilično promenio u odnosu na stare fotografije.

Od 2000. godine nije se pojavljivao u javnosti, a u Rusiju je pobegao 7. oktobra, faktički odmah nakon svrgavanja sa vlasti njegovog oca jer je bio optužen zbog sumnji da će sudelovao u organizovanom kriminalu. U Rusiji je živeo sa porodicom u potpunoj ilegali, a osim njega koji je tamo dobio politički azil, u Rusiji je živela i njegova majka Mira Marković.

Kako navode ruski portali, spomenik Slobodanu Miloševiću otkriven je u Moskvi na Trgu Evrope koji se nalazi u širem centru ruske prestonice. Spomenik dva metra visok napravio je srpski vajar Dragan Radenović koji je priznat i cenjen i u Rusiji jer je član Ruske akademije umetnosti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()