Psiholog za UNU: Masovne ubice se trude da svaki naredni zločin bude suroviji

Povod za razgovor sa psihologom Draganom Ivanović bilo je masivno ubistvo koje se u Gradačcu dogodilo u petak, kao i dva slična slučaja koja su početkom maja potresla Srbiju

Autor: Kristina Koturanović
13.08.2023. 20:55
  • Podeli:

Masovna ubistva koja su se pre nešto više od tri meseca dogodila u Beogradu, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", i u selu Dubona, u okolini Mladenovca, kao i sličan zločin koji se ovih desio u Gradačcu u Bosni i Hercegovini, nešto su što se do sada nije tako često dešavalo na ovim našim prostorima.

Ti šokantni i traumatični događaji bili su povod za razgovor sa psihologom Draganom Ivanović.

Dragana, kako objašnjavate zločin koji se desio u BiH? Šta Vas je najviše šokiralo?

"Nažalost, moramo da budemo svesni činjenice da i kod nas na ovim područjima, u našem regionu počinje da se širi ta vrsta masovnih ubistava kojih do sada nije bilo na ovakav način. Mi smo imali dve tragedije pre tri i po meseca, a evo sada imamo i u Bosni. Ono što jeste da me šokira jeste način kako je ubica to izvršio, ali kako se objašnjava u odeređenoj naučnoj discipli koja se bavi time i koja je razvijena u Americi, jer kod njih imamo najviše razvijenih ovakvih zločina, jeste da se ti počinioci trude da svaki naredni zločin bude suroviji i drugačiji od prethodnog."

Ceo intervju pogledajte u videu na početku teksta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()