Rektor Arhitektonskog fakulteta primio studente: Da li će protesti uroditi plodom?

Protest studenata Arhitektonskog fakulteta zbog povećanja školarina traje već danima

02.03.2023. 18:01
  • Podeli:

Protest na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu zbog odluke Saveta fakulteta da poveća cenu studiranja za samofinansirajuće studente traje već nekoliko dana, a danas je nezadovoljne studente primio rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić.

Za povećanje školarina fakultet krivi - inflaciju. Kako kažu, školarine su povećane upravo iz tog razloga, da bi se uskladile sa opštim povećanjem cena odnosno inflacijom.

„Svaki fakultet donosi odluke sam za sebe, što uključuje i nas, ali naš fakultet je izjavio da nema sredsrava i da bez povećanja ne mogu da nastave da rade. Da je povećanje neophodno. Rektor je rekao da će videti sa upravom fakulteta da li su ti troškovi zaista toliko neophodni i dali troškovi mogu da se umanje. Proveriće šta se sa svim tim dešava i kako oni na najbolji mogući način mogu da nam izađu u susret“, istakla je za UNU predstavnica Arhitektonskog fakulteta u Studentskom parlamentu Univerziteta u Beogradu Danijela Pantić.

Kako najavljuju sa fakulteta, za ovu školarina za samofinansirajuće studente porašće za 50.000 dinara pa će tako umesto dosadašnjih 240.000 od školske godine 2023/2024 iznositi 290.000 dinara.

Svi ostali studenti bi, prema saopštenju fakulteta, trebalo da plaćaju školarinu 275.000 dinara.

Kako se nezvanično saznaje, studentima sa Arhitektonskog fakulteta pridružuju se u vidu protesta i studenti sa ETF-a jer su i njima školarine poskupele.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()