Rudar iz Leposavića zaražen mišjom groznicom: Hitno prevezen u UKC Kragujevac

On se nalazi na lečenju u Klinici za infektivne bolesti u okviru ove zdravstvene ustanove

24.08.2023. 14:46
  • Podeli:
hitna_pomoc_foto_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Rudar iz Leposavića koji se zarazio mišjom groznicom, transportovan je iz KBC Kosovska Mitrovica u UKC Kragujevac. 

On se nalazi na lečenju u Klinici za infektivne bolesti u okviru ove zdravstvene ustanove i u stabilnom je stanju.

Rudar koji je radio u Leposaviću, doveden u bolnicu u lošem stanju pošto se zarazio mišjom groznicom, potvrdila je za Blic načelnica infektološkog odeljenja KBC Kosovska Mitrovica dr Danica Radomirović.

On je prebačen je u intenzivnu jedinicu Kragujevac.

Radomirović je pojasnila da se to desilo pre dve nedelje, te da su oni sumnjali na to oboljenje, ali pošto nemaju mogućnost dijagnostike, to se moralo obaviti u Kragujevcu.

"Čovek je radio u rudniku, ali na spoljnim radovima. Tu negde je i došlo do infekcije koja se prenosi preko glodara", kazala je ona i dodala da se pacijent sada oporavlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()