Ružić: Učenici iz Trstenika biće najstrože kažnjeni

Ministar prosvete je pomenuo i mogućnost izbacivanja iz škole

19.11.2022. 10:31
  • Podeli:
Branko Ruzic_tanjug-1664791587384.webp Foto: SAVA RADOVANOVIC/TANJUG

Nakon što je srpska javnost ostala neugodno iznenađena snimcima maltretiranja profesorke u Tehničkoj školi u Trsteniku, ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će učenici koji su maltretirali profesorku biti najstrože kažnjeni.

"Moguće je i izbacivanje iz škole", dodaje ministar Ružić.

On je rekao da je svaki nasilni akt poziv da „nešto promenimo u sistemu ako ne valja”.

„To je poenta budućeg rada ministarstva prosvete – da se time kontinuirano bavimo i sagledamo normativni okvir po kojem se postupa u ovakvim slučajevima i da vidimo na koji način da utegnemo sistem, uvedemo veći red i oštrije sankcije  ako je potrebno, ali i da podršku koja je dobro osmišljena, ako treba, osnažimo i bolje koordiniramo“, rekao je Ružić.

Na pitanje o sprovođenju Zakona o osnovnom sistemu obrazovanja i vaspitanja i da li će biti smena direktora koji ga ne poštuju, Ružić je rekao: „Apsolutno“.

Kako kaže ministar Ružić, jedna od mera je i smena direktora ukoliko se utvrdi odgovornost direktorke škole.

Podsetimo, 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku tri učenika su izmakla stolicu profesorki koja je pala na pod, a oni su ceo slučaj snimali telefonom i smejali se. Protiv to troje učenika pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()