Sa reči na dela: Uručena finansijska pomoć obolelima od retkih bolesti

Jednokratna pomoć je u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za lekove u iznosu od 35.000 dinara, dok je vaučer za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara

26.04.2024. 13:37
  • Podeli:
Uručena finansijska pomoć obolelima od retkih bolesti - Tanjug Marko Đoković-662b91f1d8eff.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je danas rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava za rehabilitaciju osobama koje boluju od retkih bolesti.

Jednokratna pomoć je u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za lekove u iznosu od 35.000 dinara, dok je vaučer za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara. 

Kisić je na svečanosti u Dečjem kulturnom centru u Beogradu istakla da su upravo oboleli od retkih bolesti svedoci vremena koliko se dosta toga promenilo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića

Iako kaže da su se "brojne stvari" nagomilale godinama i decenijama, Kisić poručuje da želi sve probleme da reši u toj oblasti i to što pre.

"Put je raskrčen i sada sve više idemo u realizaciju svih vaših potreba u cilju da se poboljša kvalitet života vaše dece i vaših porodica", rekla je Kisić i dodala da su vrata ministarstva, na čijem je čelu, za njih uvek otvorena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()