Šapić o raskidu ugovora sa Kentkartom: Najviši iznos penala može biti milion evra

Objasnio je da će sudski proces pokazati koliki će tačno biti penali za raskid ugovora

11.04.2023. 13:18
  • Podeli:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da, raskidom ugovora sa kompanijom Kenkart želi da vrati poverenje građana Beograda.

"Najvažnija je stvar da počnemo da vraćamo poverenje građana, cene karata nisu biznis cene i nisu tržišne, i neće nadoknaditi budžet grada, nego će nadoknaditi poverenje Beograđana u gradski aparat", rekao je Šapić za Tanjug.

Dodao je da zajedničkim snagama ispočetka želi da gradi javni sistem koji je urušen 13 godina od kako je preuzeo privatni preduzetnik.

Prema njegovim rečima, raskidom ugovora dobija se bolji javni prevoz, jednostavniji ulazak u autobus jer nema više validatora i kontrolora koji zaustavljaju prevoz i dobija se skoro duplo jeftiniji javni prevoz, što je najvažnije.

"Dobijamo punu kontrolu nad svim sredstvima koju do sada nismo imali i nas čitavim sistemom koji je bio u rukama privatnog preduzetnika", zaključio je Šapić.

Objasnio je da će sudski proces pokazati koliki će biti penali za raskid ugovora, ali da ne mogu da budu veći od njihovog prijavljenog profita koji je 100.000 evra godišnje, što u najgorem slučaju iznosi oko milion evra za period od 10 godina.

"Naplata karata od kada su oni ušli u sistem pala je sa devet milijardi dinara na šest milijardi, što znači da mi godišnje samo tu gubimo 25 miliona evra, plus se ne zna gde sve gubimo novac jer u ovom momentu nemamo kontrolu nad tim", objasnio je Šapić i dodao da se mora uzeti u obzir koliko će para biti ušteđeno u budžetu grada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()