Šapić sa beogradskim učenicima generacije: Sutra ćete vi pronositi ime ovog grada i zemlje

Čestitao je učenicima, kako je rekao, najboljim među najboljima, a njihovim roditeljima je odao priznanje na vaspitanju dece

02.07.2024. 14:11
  • Podeli:
šapić đaci-6683edda25c36.webp Foto: BEOINFO/ Miodrag Todorović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uručio je danas nagrade najboljim učenicima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2023/2024. godinu i tom prilikom poručio đacima da će oni u budućnost pronositi ime Beograda i Srbije.

"Moja je privilegija i zadovoljstvo, što sam danas u vašem prisustvu, jer sutra ćete vi biti i veliki umetnici, naučnici, biznismeni, sportisti i pronosićete ime i ovog grada i zemlje", rekao je Šapić na svečanom prijemu u Starom dvoru.

Čestitao je učenicima, kako je rekao, najboljim među najboljima, a njihovim roditeljima je odao priznanje na vaspitanju dece.

"U uspehu vaše dece ste vi utkani najviše. Uspeh svakog čoveka se daleko više meri kroz uspeh njihove dece, nego njih samih", poručio je Šapić.

On je ocenio da roditelji ovakve dece zaslužuju posebno mesto u društvu, jer su, kako kaže, uspeli da vaspitaju pristojnu decu i zahvalio im je na tome.

"Sutra će vaša deca da odlučuju sudbini neke druge dece", izjavio je Šapić.

Podsetio je da zbog propusta prošle godine nisu dodeljene nagrade i dodao da su nagrade kupljene i da će biti dodeljene i prošlogodišnjim učenicima generacije.

Foto: BEOINFO/ Miodrag Todorović

On je ovogodišnjim najboljim učenicima poželeo puno sreće i poručio im je da životu prilaze sa entuzijazmom i verom u sebe.

"I da budete svesni da ćete sutra upravo vi i neko od vas će stajati ovde i biti najodgovornijim mestima ne samo u ovoj zemlji nego u čitavom društvu i da poslužite za primer svim onim generacijama koje će doći posle vas", rekao je Šapić. 

Najbolji učenici beogradskih osnovnih škola dobili su tablete, dok su najbolji učenici srednjih škola dobili laptopove, a svima je uručena knjiga "Srpsko kulturno blago".

Pored Šapića, nagrade je uručila i gradska sekretarka za obrazovanje Aleksandra Čamagić.

U okviru događaja, učenici muzičkih škola izveli su numere iz etno muzike i nastupili su na harmonici.

Najbolji učenici beogradskih osnovnih i srednjih škola rekli su za Tanjug da im priznanja đaka generacija mnogo znače i da su potvrda njihovog truda.

Teodora Stojković iz lazarevačke Osnovne škole "Vojislav Voka Savić" rekla je da joj predstavlja veliku čast što je đak generacije, jer je to, kako kaže, kruna njenog rada.

"Svakome od ovih učenika koji je danas prisustvovao je velika čast što smo ovde", navela je Stojković i dodala da će školovanje nastaviti u lazarevačkoj gimanziji.

Najbolja učenica srednje baletske škole "Lujo Davičo" Emilija Bogdanović rekla je da joj priznanje đaka generacije laska i navela je da joj je drago što je rad i trud konačno naplaćen i viđen.

"Inspirativno je biti među najboljim đacima grada Beograda i mnogo mi je drago da se ovakve manifestacije i dalje održavaju", istakla je Bogdanović i dodala da će školovanje nastaviti na Karlovom univerzitetu u Pragu na Fakultetu društvenih nauka, jer kako kaže, volela bi da se pored baleta bavi i diplomatijom.

Dorotea Krstić iz Prve beogradske gimnazije rekla je da nije bilo lako doći do priznanja najboljeg učenika u generaciji.

"Bilo je teško, ali sve se zaboravi kada se konačno taj trud i rad naplati i jako je velika čast biti među najboljim đacima Beograda i Srbije", istakla je Krstić i dodala da će školovanje nastaviti na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Najbolji đak Osnovne škole "Braća Jerković" Andrej Samardžić napomenuo je da je prošle školske godine učestvovao na sedam republičkih takmičenja, sa kojih se vratio sa po dva druga i treća mesta i dodao da će školovanje nastaviti u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji.

Najbolji đak Osnovne škole "Ćirilo i Metodije" Maša Petronović rekla je da joj priznanje đaka generacije predstavlja ispunjene lične ambicije i dodala je da je upisala Osmu beogradsku gimnaziju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()