Škole na potezu: Objavljen javni poziv za gimnazije da traže novac za unapređenje nastave

Sredstva se mogu iskoristiti za kupovinu opreme za kabinete za biologiju, fiziku, hemiju i izborne programe koji su iz oblasti prirodnih nauka

09.09.2024. 14:32
  • Podeli:
programiranje, srednja škola, IT odeljenje, nastava, kompjuteri, računari, programeri, čas programiranja - shutterstock-66883ab2ee503.webp Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvete objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava gimnazija za dodelu finansijskih sredstava u cilju unapređivanja uslova za ostvarivanje nastave i učenja. Kako se navodi, sredstva su namenjena za opremanje gimnazija za realizaciju programa nastave i učenja opšteg srednjeg obrazovanja.

Dodaje se da gimnazije sredstva mogu koristiti za opremanje kabineta nastavnih predmeta koji u svojim programima imaju laboratorijske vežbe, jer kako se naglašava, opremanjem kabineta obezbeđuje se kvalitetnija nastava koja će doprineti kako razvoju znanja tako i razvoju veština i kritičkog mišljenja. 

Gimnazija koja dobije finansijska sredstva može ih iskoristiti za kupovinu opreme za kabinete za biologiju, fiziku, hemiju i izborne programe koji su iz oblasti prirodnih nauka.

Kriterijumi za raspodelu sredstava su ciljevi koji se postižu, obim zadovoljavanja interesa učenika, stepen unapređenja stanja u očiglednosti nastave i učenja, zatim broj učenika u prvom razredu gimnazije, kao i rezultati poslednjeg spoljašnjeg vrednovanja rada škole.

Sredstva za realizaciju javnog poziva za finansiranje opremanja gimnazija obezbeđena su u budžetu Srbije u iznosu od 14 miliona dinara, a planirano je da finansijska sredstva za određenu gimnaziju dostižu do 500.000 dinara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()