Sledi rasprava u Skupštini: Usvojen predlog zakona kojim se povećava roditeljski dodatak

Biće ostvareno i pravo na naknadu troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja, decu sa smetnjama u razvoju i sa invaliditetom...

19.09.2024. 14:46
  • Podeli:
Porodica 3 (1)-642bc415c7673.webp Foto: Pixabay

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojim je predviđeno povećanje iznosa roditeljskog dodatka i paušala za nabavku opreme za decu rođenu 1. januara 2024. godine i kasnije.

Ovim zakonom ubrzaće se proces ostvarivanja prava na dečji dodatak i omogućiti smanjenje dokaza koji su potrebni da bi se ovo pravo ostvarilo, saopšteno je sa današnje sednice Vlade Srbije.

Takođe, biće ostvareno i pravo na naknadu troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja, decu sa smetnjama u razvoju i sa invaliditetom, kao i za decu korisnika novčane socijalne pomoći, u slučaju da jedinica lokalne samouprave ne finansira navedeno pravo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()