Smiruju se tokovi reka: Toplica i Lim u opadanju, Ibar u stagnaciji

Na Savi kod Šapca vodostaj će 22. januara dostići i prevazići granicu vanredne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

21.01.2023. 08:53
  • Podeli:
Prijepolje_poplava_reka Seljašnica_Foto Tanjug_Prijepolje info portal-63c91e11976a3.webp Foto: Tanjug / Prijepolje info portal

Gornji tok Toplice od juče je u značajnom opadanju, a nivo reke je opao za jedan metar i sada se nalazi na nivou od 140 centimetara, što je znatno niže od granice redovne odbrane od poplava.

Smiruje se situacija u topličkom kraju

Kako javlja RTS, od sinoć vodu imaju građani u centru Kuršumlije, a u toku dana očekuje se stabilizacija vodosnabdevanja i u ostalim naseljima. Potvrdu o ispravnosti vode za piće dali su nadležni iz Zavoda za javno zdravlje Niš.

Najveću štetu od poplava u topličkom kraju pretrpela je poljoprivreda. Pod vodom je više od 100 hektara oranica i voćnjaka, a narednih dana komisije će utvrditi razmere pričinjene štete. Sve službe još dežuraju na terenu.

U Opštini Brus, gde je zbog poplava proglašena vanredna situacija, jutros je stabilno. Toplička, Graševačka i reka Rasina povukle su se u korita, a kiša je prešla u sneg.

Lim u opadanju

Na Limu kod Prijepolja vodostaj je u opadanju i u narednih 12 sati nalaziće se iznad granice vanredne odbrane od poplava, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). 

Na Savi kod Šapca vodostaj će 22. januara dostići i prevazići granicu vanredne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu RHMZ-a. 

Na Ibru kod Raške vodostaj je u stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i narednih 12 sati će se nalaziti iznad granice vanredne odbrane od poplava. 

Na Toplici kod Doljevca i Južnoj Moravi kod Mojsinja tokom 20. i 21. januara vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava. 

Na Neri kod Kusića vodostaj će tokom 20./21. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()