Sneg povećao broj saobraćajnih nesreća: UNA je proveravala prohodnost puteva

Policija na vozače apeluje da voze polako i oprezno, da obavezno koriste zimsku opremu i da budu koncentrisani

Autor: Emilija Pešić
09.01.2024. 19:25
  • Podeli:

Ledeni dan u Srbiji, a niske temperature zadržaće se i u danima koji su pred nama. Iz resornog ministarstva poručuju da na državnim putevima u Srbiji nema neprohodnih deonica. Vozačima se savetuje dodatan oprez s obzirom na to da se od juče dogodio veći broj saobraćajnih nezgoda. 

Kod isključenja za Ljig, u pravcu ka Beogradu, došlo je do sudara dva vozila. 

Saobraćajna nezgoda dogodila se i na ulazu u Trstenik iz pravca Kruševca. 

Usled snežnih padavina, neočišćenog kolovoza, ali i vožnje neprilagođene uslovima na putu, na deonici od Bora ka mestu Oštrelj- kamion je sleteo sa kolovoza kada se otkačila cisterna sa gorivom.

U Beogradu, ulice prvog prioriteta se čiste. Iz zimske službe "Beograd put" najavljuju i čišćenje ulica drugog prioriteta kada prestanu padavine.

"Imamo 30 velikih i 25 manjih vozila raspoređenih na 14 baza širom grada, što se tiče gradskih saobraćajnica, odnosno devet velikih i devet manjih vozila za teritoriju koju pokrivaju republičke baze", kaže za UNU  dežurni inženjer JKP "Beograd put" Pavle Pavlović.

Tokom noći posuto je 200 tona soli i 50 tona mešavine soli kamenog agregata, koja se baca na vangradsko područje. Ledeni dani su pred nama, pa se upozorava na još jednu opasnost - od poledice.

"Temperature će biti izuzetno niske, na 5 centimetara od tla prognozirana je temperatura od -13 do -8 što je dosta niska. U pripravnosti smo, treba da održimo kolovoz u ispravnom stanju. Nisu najavljene nove padavine, jedina bojazan je ta što su kolovozi mokri, moguće je da dođe do pojave poladice, ali mi ćemo držati kolovoze u ispravnom stanju", dodaje Pavlović.

Policija na vozače apeluje da voze polako i oprezno, da obavezno koriste zimsku opremu i da budu koncentrisani.

Tokom jučerašnjeg dana, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je bilo nekoliko povređenih, a u dve nesreće na državnim putevima i dva smrtna ishoda. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()