Srbija ide u "minus": U prvih sedam meseci manje rođenih, a više umrlih nego pre godinu dana

Podatke je saopštio Republički zavod za statistiku

26.08.2024. 12:27
  • Podeli:
beba, bebe, porodilište - shutterstock-6593eb2554964.webp Foto: Shutterstock

U Srbiji je u prvih sedam meseci rođeno 34.119 beba, što je za 1,1 odsto ili 366 manje nego u istom prošlogodišnjem periodu kada je rođeno 34.485 beba, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Od januara do jula ove godine u našoj zemlji umrlo je 57.882 ljudi, za 554 ili 1,0 odsto više u odnosu na prvih sedam lanjskih meseci, kada je umrlo 57.328 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()