Srbijo, vreme je za akciju: Maloj Nini Blanuši (8) neophodna je naša pomoć za lečenje

Kako bi devojčica napredovala, potrebni su i intenzivni fizikalni, kao i logopedsko-defektološki tretmani

10.07.2024. 22:33
  • Podeli:
nina blanuša - foto budihuman rs-668eee7cdab84.webp Foto: Printscreen/budihuman.rs

Nina Blanuša (8) je dete iz uredne trudnoće, rođena u 38 nedelji prirodnim putem, međutim usled stanja posle hipoksično-ishemične encefalopatije (teškog gušenja novorođenčeta) zbog sporije postnatalne adaptacije lečena je u izoleti na oksigenoterapiji.

Zbog žarišnih epileptičnih napada koje ima od 5,5 meseci života koristi antiepileptičnu terapiju od 6 meseci. Ustanovljene dijagnoze su: G80.0 Paralysis cerebralis spastica quadriplegica i G40.2 Epilepsia symptomatica, a u uzrastu od 7 godina neurološki ima spastičnu kvadriparezu, globalno kašnjenje u razvoju, epilepsiju, strabizam i težak stepen skolioze.

S obzirom da Nina ne sedi i ne hoda, nije uspostavljena kontrola sfinktera, ima epilepsiju, neophodna je potreba za kontinuiranim prisustvom roditelja. Kako bi napredovala potrebni su intenzivni fizikalni kao i logopedsko-defektološki tretmani.

Humanitarna organizacija Budi human moli sve da pomognu maloj Nini. Potrebna su sredstva za njenu rehabilitaciju, somatopedske tretmane, logopedske i defektološke tretmane, specijalističke preglede, BDA tretmane i obuku, neurostimulaciju i osteopatske terapije, ortopedska pomagala i kolica.

Ako ste u mogućnosti, i vi možete da pomognete, i to na sledeće načine:

Slanjem poruke 1685 na 3030 (cena poruke 200 dinara)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001996936-58

Uplatom na devizni račun: 160-6000001997934-71

IBAN: RS35160600000199793471

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji - kod možete videti na stranici budihuman.rs

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()