Stari studenti dobiće produženje roka za završetak studija

Reč je o studentima koji su upisali fakultet pre 'bolonje'

14.09.2022. 11:59
  • Podeli:
studenti fakultet upis profimedia.jpg Foto: Profimedia

Stari studenti dobiće produženje roka za završetak studija, saopštila je Studentska konferencija Srbije (SKONUS).

"Ministarstvo prosvete pristupiće izradi zaključka Vlade Srbije za rešavanje problema studenata upisanih po starom programu (studenti upisani pre uvođenja bolonje). Rok za završetak studija biće definisan izmenom Zakona o visokom obrazovanju o čemu ćemo se konsultovati sa predstavnicima starih studenata kako je potrebno najoptimalnije trajno rešenje za problem ove grupe studenata ", navedeno je na Fejsbuk stranici SKONUSA.

Министарство просвете приступиће изради закључка Владе Републике Србије за решавање проблема студената уписаних по...

Objavljuje СКОНУС | SKONUS | SCSUUtorak, 13. rujna 2022.

 

SKONUS je juče na svom Instagram profilu objavio da je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete i studenata upisanih po starom programu i da je nađeno rešenje za problem starih studenata, odnosno da će rok za završetak njihovih studija biti produžen.

Zakonsko rešenje koje je sada aktuelno ostavlja rok studentima koji su upisali fakultete i više do 10. septembra 2005. godine da iste završe po započetkom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studiranja do kraja prethodne školske godine, odnosno zaključno sa 30. septembrom 2022. godine.

Taj rok važi i za studente magistarskih i doktorskih studija koji su takođe upisani pre "bolonje".

Godinu dana duže imaju studenti upisani na integrisane studije iz polja medicinskih nauka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()